6 mål om dan.

Hej, nu ligger dagens alla sex mål i magen och jag känner ingen ångest. Imorrn ska jag till SCÄ, har nattpermision hela tiden nu. Ska iallafall vara där vid 9 och ta vikt puls blodtryck å sånt. Se så ska jag ha ett möte med mina läkare om när jag ska få bli utskriven därifrån, kommer kanske bli redan på fredag:) Men det jag är orolig för är vikten..:( Nu ska jag plugga lite så jag inte hamnar så mycket efter i skolan, har bara varit där 1 halv dag av typ 12 så lite finns det ju att göra. Ska ta upp med läkaren imorrn att jag faktiskt orkar gå mer! Vi hörs, godnatt!

Dinner.

Hej, tack för boktipsen jag fick, fler för jättegärna komma med förslag :)
Nu sak jag snart äta middag, hoppas det blir något gott :) 
Förrut på lunchen idag så hade jag hembesök från SCÄ. Det var här och åt lunch med oss. Allt gick iallafall bra, bjud på ris å kyckling, mums! Hoppas middan går bra nu, senare ikväll kasnke det blir robinson, hörs:)
Kram!

Hej igen!

Hej igen alla söta. Förlåt för att jag inte bloggat på ett tag medn har inte haft motivation till det en hoppas det blir ändring på det nu, men det blir mke roligare om ni kommenterar så gör gärna det! Just nu ska jag till bibleoteket för att fixa ett kort. Så undrar jag oxå, Är det nån där ute som vet nån bra bok om ätstörningar? Lämna gärna en kommentar isåfall. Själv har jag läst en bok(bilden nedan) den va väl helt okej. Bloggar mer senare ikväll.
Stora kramar!

gårdagen.

Godmorgon alla söta. Gårdagen blev så mycket bättre än jag kunnat tro. Det var såklart lite blickar man fick och så men det var inte alls lika mycket som jag trott. Men det som gör mig så himla glad är att jag tror att jag är kär, på riktigt. <3

JOBBIGT.

Nu ska jag iväg på kräftskiva och det känns som om jag kommer bli utstirrad, viskad bakom ryggen om, jag kommer anses som den sjuke, fy fan asså.

jeansdag.

Hej idag ser jag ut så här, har jeans för första gången på väldigt länge, annars har jag bott i mjukisbyxor. Ikväll ska jag på kräftskiva är jättenervös för att alla kommer stirra, önska mig lycka till!

Godmorgon.

Hejhej , nu ska jag åka ivåg och se min lillasysters match. Men först ska jag äta mellis helt själv, hoppas det går bra:) Förresten så har jag tagit en bild på hur jag ser ut idag men hinner inte lägga upp den nu innan men gör det när jag kommer hem, lovar :)

Natti

Fick just en kommentar om att ni ville se bilder, så imorrn ska jag försöka bättra mig på den fronten och lägga upp bilder. Men kommentera gärna mer vad ni vill ska bli bättre på bloggen och så. Nu ska jag snart sova så godnatt för idag. Kram

Vad händer med mig?

Jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte hur jag ska känna mig sugen på livet igen. Det går bra att äta men just nu känner jag ingen mening med det sen. Jag känner mig inte glad när jag tänker på livet senare. Ingenting känns bra, ingenting känns kul, jag vet inte vad som är fel på mig. Det känns förjävligt att inte vara taggad på det som komma skall. Hoppas det här dåliga vänder och jag börjar känna bra saker igen.

GODMORGON!

Det ända jag önskar just nu är att den här age blir bättre än igår, ljusare, gladare, lyckligare.

SKIT DAG!

Fyfan vad jobbig den här dagen har varit, den värsta på riktigt länge. Jag vill peppa er och ska försöka så mycket jag kan men just idag känner jag mig inte på topp. Men vad tyck ni, de dagarna jag känner så här ska jag skriva då eller vill ni att jag håller mig borta från bloggen? Anledningen till att jag mår dåligt idag är av alla möten på SCÄ, hade först möte med minn doktor, hon tycker inte alls som jag och jag gillar henne verkligen inte, sen va de oxå ett möte med en annan, kände bara att jag ville slå henne. Känns lite bättre nu ikväll och hoppas det är okej att jag skriver ut min ilska. 

Jo jag undrar, skulle det vara roligt med bilder? Svara med en kommentar för en roligare blogg! 
Ha en fortsatt bra kväll.

Jordgubbar med mjölk.

Idag blir de en liten speciel kväll. För istället för mitt vanliga kvällsmål ska jag få jordgubbar med mjölk. Ska oxå få fixa det alldedes själv. Så ska gå ner och börja göra det nu, sen ska jag bänka mig framför fångarna på fortet tror jag. Kvällen avslutas iallafall lite bättre än förrut. Ha en bra kväll alla fina, krmar!

Opeppad.

Känner mig grymt jäkla utan motivation på livet just nu. Så snälla ni kom med lite pepp, släng in en kommentar. 

Vad tycker ni är mest värt med livet?

Godmorgon!

Vaknade upp vid kvart i åtta och låg och tänkte en stund. Sen vid typ åtta så var det frukost, och vet ni va idag fick jag äta den själv igen :) Och det gick jättebra! Är  faktiskt väldigt stolt över mig själv att jag klarade det och och är flad att pappa litar på mig. Nu ska vi snart in till SCÄ igen. Sen idag ska jag oxå gå i skolan där. Hoppas ni har en bra morgon. Kram!

Mamma jag saknar dig.

Varför skulle du försvinna? Varför skulle du upp till hilmlen? Du skulle få din plats där senare, långt senare. Jag var bara 6 år när du försvann, jag hade knappt lärt känna dig. Du var min mamma och skulle finnas vid min sida i livet föralltid. Fast jag vet att du alltid är med mig. Så snälla hjälp mig nu att besegra denna vidriga sjukdom som lever i min kropp så jag kan bli frisk och njuta av livet. Jag saknar dig mamma så enormt mycket, men jag vet att du aldrog kommer tillbaka.
Jag ska orka kämpa för din skull, för jag vet att du skulle viljat det.

Svar på frågestunden.

linnéa om Resan ner i skiten.:
Hej! Hoppas verkligen du är på bättringsvägen :) vad hade du för puls när du blev akutinlagd? Kram
Hejhej! Tack så mycket :) Varjemorgon kom det inte klockan sex och tog min puls, jättejobbigt. Och första morgonen så låg min puls på endast 32. En normal puls brukar ligga på 70 ungefär. Så jag hade mer än hälften så lite som man skulle och de sa att jag kunde falla ihop vilken sekund som helst i princip. Så då fick jag bara ligga i sängen å så. Hoppas du är nöjd över svaret. Kram!
Sara om Glöm inte bort frågestunden!:
Hej. Jag kommer läggas in på scä imorgon så då får du lite frågor kring det. Hehe. Hur är det där? Kommer de tvinga mig att gå upp i vikt? Nu ska jag läsa igenom din blogg lite, ber om ursäkt om du redan svarat på dessa frågor. 
Kram

Hejsan, okej, då kommer vi nog ses här. Att bo på SCÄ är nog olika för alla. För mig är det både en trygghet samtidigt som det kan kännas jättejobbigt. Man lever efter ett schema här. Maten är samma tid varje dag, det finns oxå musikterapi och avslappning. När man inte äter är de flesta på sina rum men man kan oxå vara i ett vardagsrum med tv eller i pysselrummet som har lite olika saker. Om de kommer tvinga dig att gå upp i vikt? Asså om du inte äter maten som du får på måltiderna så får man en slags näringsdryck, en slags shake för att kompensera maten du inte åt. Men efter ett tag om du vägrar äta och inte går upp i vikt så kommer du få sond för att gå upp i vikt så jag rekomenderar att försök äta så gott de går det blir det bästa i slutändan för sond verkar förjävligt. Hoppas du blev nöjd med svaret, vi kasnke ses här. Kram!

Hanna om Frågestund !:
Hur är det att bo på scä? Är ni många som bor där? Hur länge ska du bo där? Kämpa på!

Hejhej, hur det är att bo på SCÄ kan du kolla på i förra frågan ;) Just nu är det 8 stycken som bor här. Och fler än så får det inte plats, faktum med att det finns bara sju bord att äta vid så om alla är där, (att ingen är på permision) så måste några dela bord vid måltiderna, som jag fick vid lunchen idag. Jag vet inte riktigt hur länge jag ska vara där. Men nu har jag nattpermision, att jag sover hemma varje kväll och äter oxå kvällsmål och frukost hemma. Och sen så ska jag få permision hela helgen oxå. Men jag tror jag ska vara kvar nästa vecka oxå iallafall, kan skriva mer om det senare när jag vet mer själv. Ha det bra, kraam!


Hanna om Vikt och puls.:
Hur mycket äter du på en dag? Lycka till kram.

Hejhej. Här på SCÄ har jag ett bestämt schema som jag äter efter varje dag. När jag kom hit fick jag välja mellan olika frukost och mellanmålsalternativ så lite har jag fått välja själv. Nu äter jag oxå full måltid på alla mål. När jag kom hit åt jag bara halv middag och ett av mina mellanmål var halva. Till frukost äter jag 3 mackor, en frukt och ett glas mjölk. Sen är det mellis, ett glas juice och i macka med ost. Sen på lunch så varierar det men äter iallafall full portion. Mellis igen, 1 macka med ost och 1 glas nyponsoppa. Middag äter jag full portion. SEn kvällsmål i macka med ost plus ett glas mjölk. Det är allt det proppar i mig på en dag. Hoppas det är bra, kram!


Elin om Vikt och puls.:
Varför började du gå ner i vikt?

Hej. Orsaken till att jag började gå ner i vikt vet jag inte själv till 100 procent men en av orsakerna var att jag tyckte att jag vägde alldedes för mycket. Även fast jag inte ansåg mig själv som fet(såklart man ville bli lite smalare men så tänker väl alla ibland) så var det just att jag vägde så mycket. Nu i efetrhand har jag förstått att vikten berodde på alla mina muskler(inte för att skryta men jag var ett muskelberg förrut, nu har jag knappt någonting kvar:() Så vågen va det som gjorde att jag började tappa i vikt. Ha de bra Kram!


Tack för frågorna det blev några stycken iallafall :) Hoppas alla är nöjda med svaren annars är det bara att slänga in en kommentar. Tänk på att ni kan fråga saker nu även fast det inte är en frågestund på gång. Kram.


Hemma!

Hej, har just kommit hem för att stanna över natten. Nu tänkte jag sätta mig och svara på frågorna som ni frågat.

Vikt och puls.

Hej bloggen. Förlåt för dålig uppdatering men det har varit lite problem med internatet här. Idag på morgonen skulle det ta min puls och vikt. Jag gick med till rummet längst ner i korridoren där man väger sig osv. De frågade om jag ville se vikten och ångesten vällde i min kropp, ville jag se? Ville jag se att siffrorna hade blivit högre, att min kropp blivit tyngre? Jag var bara tvungen, jag kunde inte lämna rummet utan att veta. Men det var inte så farligt, jag kände mig inte fet efetr, det kändes helt okej. Men det känns oxå som om det kommer bli värre, för varje dag blir min kropp tyngre igen. Idag har jag oxå gått i skolan här eftersom jag just nu är sjukskriven från skolan. Men om jag har tur kasnke jag får börja nästa vecka. Lunchen idag var pasta med skinksås, fick dela bord med en tjej idag, det gick bra. Snart är det mellanmål oxå efter det ska jag och pappa gå på promenad sen tänkte jag svara på era frågor. Ha de bra Kraam!

Kom igen nu ställ en fråga innan ikväll!

Promenix

Är supertaggad, lunchan gick bra. Var köttbullar, potatis sås och lingon. Nu ska jag och pappa snart ut på en promenad. Får typ ta nån promenad varje dag. 

Men kom igen nu, fråga på var inte blyga och skriv gärna vad ni vill ha mer om här på bloggen!

Lunch-time.

Om jag inte skulle varit sjuk skulle jag börjat skolan idag, om jag inte varit sjuk skulle jag tränat fotboll idag, om jag inte skulle varit sjuk skulle jag fått sovmorgon idag. Tänk på hur mycket som man missar genom att vara sjuk. Men samtidgigt är det jättesvårt att ta sig här ifrån, att våga bli frisk. Men jag vill kunna vara normal igen, jag vill inte alltid betraktas som den sjuke. Jag vill kunna träna igen. Att ta en fika på stan vre underbart. Nu är det snart lunch. Om jag inte hittar nån motivation att äta finns alltid en. Jag tänker på min pappa, jag vill inte att han ska behöva stå ut med det här längre. 

ps: jag svarar på frågorna när det kommit in några fler, så kommentera på!

Lunch-time.

Om jag inte skulle varit sjuk skulle jag börjat skolan idag, om jag inte varit sjuk skulle jag tränat fotboll idag, om jag inte skulle varit sjuk skulle jag fått sovmorgon idag. Tänk på hur mycket som man missar genom att vara sjuk. Men samtidgigt är det jättesvårt att ta sig här ifrån, att våga bli frisk. Men jag vill kunna vara normal igen, jag vill inte alltid betraktas som den sjuke. Jag vill kunna träna igen. Att ta en fika på stan vre underbart. Nu är det snart lunch. Om jag inte hittar nån motivation att äta finns alltid en. Jag tänker på min pappa, jag vill inte att han ska behöva stå ut med det här längre. 

ps: jag svarar på frågorna när det kommit in några fler, så kommentera på!

sjukgymnastik.

Nu ska jag iväg på sjukgymnastik hos ingeborg, hörs senare. Kram!

Glöm inte bort frågestunden, fråga på!

21 augusti.


På detta ställe spenaderar jag väldigt mycket tid just nu. På SCÄ, stockholm center för ätstörninger. Vissa kallar det fängelse men jag skulle vilja säga att det är vägen mot friheten. Här får man tillåtelse att äta enligt mig, det blir lättare. Men sen måste det ut i verkliga livet, det är du valet kommer. Man behöver inte äta, man kan välja själv. Men jag ska klara det, det måste gå. 

Glöm inte att kommentera frågor på frågestunden, jag svarar på allt!

Dagens pepplåt!


En liten fråga till er :)

Vad vill ni att jag ska skriva om här i bloggen. Vill ni att jag berättar om mina dagar, hur jag känner, och så. Vad skulle ni tycka att det var kul att läsa om? Så kommentara för en roligare blogg!

ps: de frågar som jag har fått nu svarar jag på sen i frågestunden,
hoppas det är okej.

Kram.

Glöm inte bort frågestunden!

Glöm inte att kommentera på frågestunden. Jag svarar när det kommit in lite fler frågor. Så kom igen nu fråga på :)

21 augusti 2011

Godmorgon. 

Vaknade själv vid kvart i åtta och var fett taggad på livet. Frukosten gick jättebra, hade inga problem alls att få i mig det. Idag ska jag tillbaka till stockholms center för ätstörningar. Har faktiskt lärt känna några där så vi ska ha lite pepptalk. Hoppas alla ni som läser har haft en lika bra morgon som jag. Ni måste kämpa på fr att leva med anorexi är inget liv. Nu är det snart mellis, wish me luck. 

Kram.

Godnatt.

Dagens alla mål är för några timmar sen förbi och det enda jag tänker på just nu är frukosten. Ska äta den hemma imornn och jag hoppas att det går bra. Nu ska jag gå och lägga mig i min egen säng för första gången på 2 veckor. Hoppas ni sover lika bra som jag, Godnatt.

Frågestund !

Känns som om det finns ganska mycket frågor. Så fråga bara på om vad som helst.

Resan ner i skiten.

Allt började ungefär en vecka efter sportlovet 2011. Det var vågens fel, den visade inte vad jag ville. Fy fan för den som upfann vågen. Den människan har skadat då otroligt många människor och det blir bara fler och fler. Jag började helt enkelt och träna mer och äta mindre. Men det var inte så farligt, de höll sig ändå relativt okej. Men i mitten av april gick det överstyr. Efter påsk tränade jag varje dag och åt knappt någonting. Jag blev helt isolerad från mina kompisar och det ända jag brydde mig om var mat och träning. Men jag kände inte själv att jag mådde dåligt, jag kände att jag orkade springa. Nu i efetrhand tror jag att jag var ganska deppig under den här perioden, det var i maj som jag mådde som sämst. Men ocå tränade som mest och åt som minst. Omgivningen runt omkring mig började oxå märka att jag var sjuk. Men ingen visste inte riktigt vad de skulle göra. Men den 9 juni var jag på besök hos mando-klininken. Jag förväntade mig inte att de skulle göra nåt, för jag var ju inte sjuk. När jag gick runt där och kollade kändes det som ett fängelse, lås på toaletten, oxh alla som gick runt där såg ut som spöken. De sa att de ville lägga in mig, men jag vägrade. Att bli inlagd fanns inte för mig. Så det blev aldrig något med mando kliniken. Istället rullade sommarens första veckor på bestående av träning och mat. Åt ändå mer än i maj men fortfarande alldedes för lite. Pappa tog oxå kontakt med stockholms center för ätstörningar nu men de hade inte tid för mig, inte än iallafall. Dagen innan vi skulle åka iväg så hörde de av sig, men jag ville inte, jag ville åka iväg, komma bort. Så vi åkte. Medans vi var borta fick jag ta massa prover på sjukhus i närheten. Eftersom mina värden var så dåliga och min puls så låg ringde de från stockholm hela tiden och sa att vi skulle åka dit. Men det gjode vi inte. Jag lyckades varje gång övertala pappa att stanna. Och för varje gång jag gjorde det blev jag bara sämre och sämre. Tillslut kom dagen då vi åkte mot stockholm. Vi åkte hem på måndan och på onsdan hade jag tid hos scfä. Mötet med dem blev inte särskilt långt, eftersom min puls var så låg fick jag åka in till södersjukhusets akutmottagning. De berättade att jag skulle bli inlagd. Jag var helt förkrossad och grät hela tiden. Men jag förstod att det var den enda vägen. Men just då ville jag inte bli frisk, jag orkade inte. Men när jag vaknade upp nästa dag i en jävla sjukhusäng med en puls som knappt va någonting att ha bestämde jag mig, jag skulle bli frisk. Så jag bara åt, mål efter mål. Det gick! Även fast mitt kaloribehov-intag de första dagana på sös låg på 1200 kalorier så var det ändå mat 6 ggr per dag. Men jag klarade det, jag behövde inte sondas eller få drop. Men jag fick heller bara ligga i sängen hela dagarna. Sen så efter 5 dagagr på sös akutmottagining blev vi uppflyttade till 74:an. Där låg jag i utliggare en vecka för att sedan skulle jag bli flyttad till centret. Jag var jättenegativ till det. På sjukhuset kändes det tryggt men jag skulle bli frisk så det var bara att åka dit. På vägen till bilen fick jag gå själv, första gången på ca 2 veckor. När vi kom till centret fick jag se mitt rum och så. Har legat inne här nu i 5 dagar, sen i måndags då alltså. Men just nu har jag fått permision och sitter hemma. Det känns bra. Har ätit mellis för ett tag sen helt ensam , det gick bra! Hoppas ni har orkat läsa allt.

Skriver mer sen, kram!

-

Hej. 

Jag som skapat denna blogg är sjuk. Jag lider av anoroxi och har gjort det sedan mars månad detta år. Hela våren och sommaren har varit skit. Sjukdomen har tagit över mitt liv. Men nu har jag bestämt mig för att bli frisk. Med hjälp av Stockholm center för ätstörningar ska jag bli frisk igen, bli normal. Slippa kontrollen, slippa ångesten, slippa att vara sjuk. Ni som följer denna blogg kommer oxå få följa mig på min resa mot livet. Jag vill oxå hjälpa andra som är sjuka att hitta motivation till att bli friska. Det var lite kort om vad som jag kommer skriva här på bloggen. Hoppas ni läser och blir inspererade och stannar kvar. 

Hej så länge.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0